Matija Krivec

>
Glasbenik, ki je ativen kot kontrabasist, el. basist in kitarist. V zadnjem času tudi kot pianist, čelist in mandolinist, ter kot skladatelj in aranžer.

Pri svojem igranju se izraža skozi bogato komunikacijo glasbenih elementov, neučakano a natančno ubranostjo, napadalno a tenkočutno liričnostjo, ki se odraža skozi ton aranžmaja. Ob pestri izbiri in menjavi stilov in načinov interpretacij je skozi večletno sodelovanje in z avtorskim delom v glasbeno usmerjenih projektih nabral mnogo izkušenj, katere s pridom in spoštovanjem vpreda v svoj glasbeni doživljaj.

Igral je že v Franciji, Španiji, Belgiji, Irski, Korziki, Italiji.... Sodeloval je z mnogimi glasbeniki, skladatelji, ustanovami in glasbenimi ansambli, kot so: Brencl Banda, Samo Šalamon, Gabrijela Hren, Tadej Vesenjak, Ezl ek, Marko Grobler, Patetico, Jure Ivanušič, Lara Jankovič, Neca Falk, Jure Tori, Gal in Galeristi, Aphra Tesla in El. Gledališče, Terra Folk, Vasko Atanasovski, Boštjan Gombač, Janez Dovč, Uroš Rakovec, Vesna Pernačič, Miloš Simič and Copilots, Godalno-vokalni trio Chad, Milko Jurečič, Mateja Starič, SNG Drama, Slovensko mladinsko gledališče…

V zadnjem letu pa kot aktiven član ZKID Derridas organizira koncertne večere in snuje nove projekte. V letu 2014 je organiziral več kot 50 koncertov z različnimi zasedbami, tujimi in domačimi.