Divjak in Gajšt kvartet

Ratko Divjak - bobni
Tomaž Gajšt - trobenta
Erik Marenče - hammond orgle
Vid Žgajner - pozavna

Ratko Divjak je hrvaško-slovenski bobnar. Igral je v številnih zasedbah: Dinamiti, September, Time, Sončna pot, … Od leta 1973 do 2013 je bil bobnar v Big Bandu RTV Slovenija. Kot bobnar je sodeloval z mnogimi izvajalci, njegovo igranje pa je zapisano na vsaj 10000 posnetkih v glasbenih arhivih RTV Slovenije. Leta 2012 je prejel Častno priznanje RTV Slovenije.

 Tomaž Gajšt igra trobento od 10. leta je bil oklican za enega najboljših trobentačev pri nas. Tekom študija je začel igrati v mnogih zasedbah in tako tudi z nekaterimi največjimi imeni glasbe: Peter Erskine, Jim McNeely, Bob Brookmeyer, Derrick Gardener…

Jazz glasbenik Erik Marenče velja za izjemnega slovenskega pianista, skladatelja in pedagoga. Na koncertih, radijskih oddajah in v snemalnih studiih redno nastopa z vodilnimi domačimi in tujimi glasbeniki in instrumentalisti.

Vid Žgajner je bil v študijskih letih redni član orkestra hrvaške glasbene mladine - HGM in bil v letu 2011 povabljen k sodelovanju v Evropskem jazz orkestru kot predstavnik Slovenije. Istega leta je začel sodelovati kot substitut, producent, aranžer in dirigent z Big Bandom RTV Slovenije. Od leta 2014 je zaposlen kot redni profesor Jazz pozavne, sodeloval in snemal je s številnimi in raznolikimi glasbenimi zasedbami ter s priznanimi slovenskimi in svetovno uveljavljenimi imeni popa in jazza.