Moj KiCH - Trio NUR / ob 20:40



Gre za že utečeno zasedbo, ki je nastopila na številnih festivalih doma in v tujini, sestavljajo pa jo glasbeniki različnih žanrov. Zasedba izvaja svojevrstne interpretacije tradicionalnih skladb iz arabskega sveta, obenem pa želi ohraniti tamkajšnjo ljudsko izročilo, ki se kaže v skrbno predelanih aranžmajih in avtorskih skladbah. Program obsega vokalno-instrumentalne priredbe arabskih tradicionalnih skladb in avtorsko glasbo.

V avtorski glasbi in priredbah tradicionalnih arabskih napevov je v izvedbah tria Nur zanimiva ravno raznolikost, ki jo vsak član posebej prinaša, saj je trio Nur združil arabsko tradicijo, barve jazza in mehkobo klasične glasbe. Ker združuje arabske tradicionalne inštrumente ( oud in darabuka ) z modernejšim zvokom klavirja, je njihova glasba privlačna in lahko bi se reklo nekaj novega.

Poleg tega trio Nur povezuje dva zelo različna si svetova, kar še potrjuje trditev, da glasba povezuje ljudi in ima univerzalni jezik. Markova improvizacijska tehnika in znanje, ki izvira iz jazzovskih študij in orientalsko-balkansko obarvanega avtorskega glasbenega projekta Essaouira project, Mahmudova močna umetniška intuicija in ukvarjanje z arabskim plesom ter glasbo, ki se nagibata k jordanskim koreninam, ter Polonine spretne klavirske spremljave nadgrajene na podlagi klavirske klasične izobrazbe, dajejo triu NUR svež pridih orienta, začinjenega z zahtevnimi improvizacijskimi vložki ter bogato harmonijo, ki črpa iz sveta jazzovske ter evropske klasične glasbe.

Marko Korošec – oud (arabska lutnja)
Mahmud al Khatib - vokal, darbuka (arabski boben)
Polona Korošec - klavir, vokal