Moj KiCH - Narcis in Eho / ob 20:24



Umetnika svoj duh posvečata trubadurju, vitezu, pesniku, človeku, ki v življenje stopa skozi glasbo in poezijo. Skladatelj, vandravec, zbiratelj, raziskovalec in ljubeči arhivar. Namesto konja potuje z lutnjo, namesto meča za oklepom tehta s pesmijo, katero je za vse nas kot jagodo ubral po poti skozi temni gozd.

Glasbenika sta vir inspiracije našla na sprehodu skozi prostor in čas, od baroka do urbanega gypsija, od svežega ragtimeja in swinga do modernih zimzelenov, od irskih ljudskih napevov do slovenskih prepevov, od njunih avtorskih kompozicij do mojstrovin filmske glasbe. Po kulturnih obrobjih zaokrožita v eno točko, spiralo brezčasja in tišine, skupno vsem tistim, vsem nam, katerih nemirni duh išče svoj dom.

Matija Krivec in Klemen Bračko sta glasbenika, skladatelja, večinštrumentalista in aranžerja, aktivna na slovenski sceni že dobrih 20 let. Sodelovala sta kot vodji ali člana v številnih odmevnih glasbenih projektih pri nas (Terra Folk, Cabaret Patetico, Neca Falk, Svetlana Makarovič, Brencl Banda…) ter v mnogih mednarodnih projektih, izvajanih pri nas in v tujini.

Matija Krivec - kitara, cello, vokal
Klemen Bračko - violina, mandolina